Veelgestelde vragen

(Ben je consument en heb je een vraag over RIVVUR? Kijk dan hier.)

Hoe zorg ik dat mijn klanten de app downloaden en dus RIVVUR voor mij worden?
Gewoon, door het ze te vragen. De app staat in de Apple Store en de Google Play store en uw bedrijf staat na registratie automatisch in de app. Kijk op www.rivvur.com/hoe-werf-ik-rivvurs
Wat is het verschil tussen een aanbeveling en een verkoopkans?
Op het moment dat één van uw RIVVURS (klanten) uw bedrijf aanbeveelt kunt u zien wie die aanbeveling doet maar niet aan wie hij dat doet. Als die andere echter op de knop ‘maak contact’ drukt ontvangt u zijn/haar gegevens zodat u eventueel zelf al contact op kunt nemen. Dit noemen wij een verkoopkans of lead. U kunt voor beide een beloning geven.
Wat is een lead (verkoopkans)?
Iemand die op zoek is naar iets wat u verkoopt. U moet zelf uiteraard de verkoop nog doen.
Hoeveel beloning moet ik geven?
Dat hangt af van het product of de dienst welke u verkoopt. Is het een product met een hoge prijs dan kunt u een hogere beloning uitloven dan wanneer u iets van slechts een paar euro verkoopt. Ook of de kans op herhaalverkopen groot of klein is kunt u mee laten wegen. Denk ook goed na over hoeveel u uw klant gunt of door welk bedrag zij gestimuleerd worden.
Moet ik een verschil in beloning voor een aanbeveling en een verkoopkans maken?
Hoeft niet, kan wel. U heeft natuurlijk meer aan een directe verkoopkans omdat u dan ook de persoonsgegevens ontvangt. U zult er daarvan waarschijnlijk echter minder ontvangen dan van de aanbevelingen. Het is daarom aan te raden wat meer te geven voor een verkoopkans.
Is het gebruik van RIVVUR gratis?
Nee, echter u betaalt pas als er daadwerkelijk aanbevelingen gedaan worden en verkoopkansen worden gecreeerd. U betaalt dan 20% van de door u vastgestelde beloning met een minimum van € 1,00 voor een aanbeveling en € 1,00 voor een verkoopkans. Niet gratis dus, maar wel zonder risico.
Ben ik verplicht een beloning te geven?
Nee, dat hoeft niet. U betaalt dan alleen de systeemkosten. Uw RIVVURS (klanten) zullen echter wel minder snel gemotiveerd worden om actief aanbevelingen te doen.
Waarom moet ik een aanbieding aanmaken?
De RIVVUR aanbieding is een kort verhaaltje met daarin iets wat de ontvanger moet aansporen om contact met u op te nemen. U kunt daarin een introductie korting geven of een leuk presentje. Maar ook het aanbod om een kosteloos onderzoek te doen kan voor veel potentiele klanten interessant zijn.
Kan ik een verkoopkans weigeren?
Nee dat kan niet. U kunt echter wel, als u veel slechte leads ontvangt, een RIVVUR blokkeren. Wij zullen die persoon dat dan netjes berichten. Houdt er echter wel rekening mee dat het uw klanten zijn.